Investigatorii consideră că rămăşiţe recent descoperite aparţin zborului MH370

Experţii internaţionali au declarat că sunt aproape siguri că alte două rămăşiţe analizate aparţin zborului dispărut MH370 al companiei aeriene Malaysia Airlines. Echipele de căutare încă încearcă să găsească epava în Oceanul Indian.
O bucată dintr-un avion Boeing, suspectată că ar aparţine zborului malezian MH370.
O bucată dintr-un avion Boeing, suspectată că ar aparţine zborului malezian MH370. (Captură Foto)

Autorităţile au descoperit o parte din capota motorului şi un panou din cabina principală, a raportat joi ministrul malaezian al transportului Liow Tiong.

Capota motorului a fost prima dată descoperită de un arheolog ce se plimba pe coasta Africii de Sud, iar un turist a zărit panoul pe Insula Rodrigues de lângă Mauritius. Pe capotă încă se putea vedea parţial logo-ul Rolls-Royce.

Ambele bucăţi au provenit de la un avion Boeing 777 şi aveau trăsături tipice avioanelor companiei Malaysia Airlines.

“Prin urmare, echipa a confirmat că ambele rămăşiţe găsite în Africa de Sud şi Insula Rodrigues aparţin aproape sigur zborului MH370”, a precizat Liow.

Numărul bucăţilor din avionul malaezian dispărut se ridică acum la cinci, toate piesele fiind găsite în locuri diferite în Oceanul Indian.

Zborul MH370 a dispărut misterios în urmă cu peste doi ani în timp ce se afla pe ruta Kuala Lumpur – Beijing, cu 239 de persoane la bord. Incidentul a declanşat o masivă operaţiune de căutare, cu implicarea guvernelor malaezian, australian şi chinez. Dar chiar şi forţele combinate ale celor trei state nu au reuşit să localizeze avionul.

Misterul a fost adâncit după ce s-a observat că pe lista de pasageri se aflau o serie de angajaţi ai unei companii producătoare de semiconductoare high-tech, stârnind numeroase teorii conspiraţioniste, printre care şi ideea că aeronava ar fi aterizat neoficial la baza aeriană americană Diego Garcia.

Autorităţile încă nu au descoperit locul exact al prăbuşirii aeronavei sau motivele care au provocat incidentul. Unii experţi consideră că sistemele care ar fi ajutat la depistarea avionului au fost închise în mod deliberat înaintea prăbuşirii acestuia.

Informaţia care ar indica locul cel mai probabil al prăbuşirii se află în cutia neagră care conţine parametrii tehnici ai zborului, şi se crede că această cutie se află în continuare în epavă. Până acum, echipele de căutare au acoperit peste 105.000 km pătraţi în Oceanul Indian.

“Guvernele Malaeziei, Australiei şi Chinei continuă să fie dedicate în întregime căutării zborului MH370”, a declarat joi Liow.

Totuşi, este posibil că operaţiunile de căutare să fie abandonate la sfârşitul lunii iunie dacă zona de căutare actuală, ce se întinde pe 120.000 de km pătraţi, nu va oferi niciun rezultat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe