Investigator FBI ce a condus cazul emailurilor lui Clinton demisionează brusc din echipa lui Robert Mueller

După ce a fost numit în echipa Consilierului Special Robert Mueller cu doar o lună în urmă, Peter Strzok, agentul FBI care a monitorizat investigaţia asupra serverului privat de email al lui Hillary Clinton, a decis acum să se retragă, potrivit ABC.
Robert Mueller, fost al director FBI.
Robert Mueller, fost al director FBI. (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Unul dintre principalii investigatori ai FBI, convocat de consilierul special Robert Mueller cu doar câteva săptămâni în urmă pentru a ajuta ancheta privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, a părăsit echipa lui Muller.

Recenta demisie a veteranului FBI Peter Strzok este primul obstacol cunoscut în ancheta secretă care, conform tuturor rapoartelor publice, merge înainte cu viteză maximă.

Nu este clar de ce Strzok s-a retras din echipa lui Mueller, formată din aproximativ două duzini de avocaţi, investigatori şi personal administrativ. Dar, Strzok, care a petrecut mult timp din carieră în sectorul juridic lucrând la cazuri legate de contraspionaj, lucrează acum la divizia de resurse umane a FBI.

După cum a precizat The Daily Caller luna trecută, atunci când a fost angajat Strzok în echipa lui Mueller, Strzok este acelaşi agent FBI care a intervievat-o pe Hillary Clinton cu doar 3 zile înainte ca aceasta să fie achitată de fostul director al biroului, James Comey, de toate acuzaţiile formulate împotriva sa, acuzaţii precum gestionarea eronată a informaţiilor secrete găsite pe serverul ei privat.

Mueller l-a ales pe agentul FBI care a monitorizat investigaţia asupra emailurilor lui Clinton pentru a lucra la controversata investigaţie asupra posibilelor conexiuni ilegale între campania lui Donald Trump şi guvernul rus.