Investigaţie RISE Project. Dosarul Colectiv: "Sistemul" a minţit o lună întreagă

Oameni de la vârful sistemului de Sănătate au găsit puterea să mintă opinia publică, privind frontal obiectivul camerelor de filmat, în zilele de doliu care au urmat tragediei de la clubul Colectiv.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şeful Secţiei de arşi, Ioan Lascăr, şi directorul Spitalului Floreasca, Radu Macovei, au ales să ascundă adevărul, în nişte momente de solidaritate umană uriaşă, în care nimeni nu credea că în România au mai rămas resurse pentru minciună, susţin jurnaliştii RISE Project.

În noiembrie, atunci când toată lumea căuta soluţii de tratament pentru cei peste 50 de răniţi care se zbăteau între viaţă şi moarte, presa şi-a amintit că, la Spitalul Floreasca, în aprilie, fusese inaugurată o unitate medicală ultramodernă, specializată tocmai în tratarea pacienţilor cu arsuri grave.

Statul investise în ea aproximativ 7 milioane de euro. Era cea mai modernă din ţară.

"De ce nu este folosită acum?", au întrebat ziariştii.

Ministrul de atunci al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, profesorul Ioan Lascăr (şeful secţiei de chirurgie plastică de la Floreasca, la data aceea) şi Radu Macovei (directorul Spitalului Floreasca) au oferit numeroase răspunsuri pentru a justifica nefolosirea acestei noi capacităţi medicale.

Cele mai multe, menite să demonstreze lipsa ei de eficienţă în faţa unui dezastru atât de mare.

Nici unul dintre răspunsuri nu era adevărat, arată concluzia investigaţiei Rise Project.

În realitate, deşi trecuseră şapte luni de la inaugurarea ei – cu tam-tam mediatic – în noiembrie, atunci când ar fi fost de folos, unitatea nu era decât o simplă butaforie exorbitantă.

Pentru a citi continuarea investigaţiei RISE Project intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne