Investigaţie cu greutate. Grupul de la Monaco, Nicu Gheară, "Niro" şi generalul Oprea, în lumina reflectoarelor

Cineva a găsit un bătrân teleghidat şi a produs cu el sute de milioane de euro. E o poveste în două secvenţe şi cerc închis, animată de Nicu Gheară, Dumitru "Niro", generalul Gabriel Oprea, de gulerele albe din Grupul de la Monaco şi un colonel de poliţie care a murit brusc.
Nicu Gheară
Nicu Gheară (RISE Project)

Un bătrân a îmbogăţit, la 15 ani distanţă, două grupări penale cu legături în lumea politică, reiese dintr-o investigaţie realizată de jurnaliştii de la RISE Project şi Centrul de Investigaţii Media.

Prima dată, omul a revendicat 9,8 hectare în Colentina şi, pe acest teren, au făcut bani Nicu Gheară şi Dumitru "Niro", afacerişti controversaţi, ambii ridicaţi din lumea interlopă bucureşteană sub umbrela unui fost colonel de miliţie care a murit brusc. Aşa a apărut celebrul complex Europa, un paradis al crimei organizate.

După zece ani şi multe legi schimbate, acelaşi moştenitor uită că a primit terenul şi-l cere din nou. Spune că a greşit o virgulă şi vrea acum de zece ori mai mult, dar se îneacă în birocraţie. Intră pe fir Grupul de la Monaco, prin rechinii imobiliari Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg, care-i cumpără drepturile litigioase şi conving autorităţile să retrocedeze a doua oară. Mai mult şi mai bine.

Generalul Gabriel Oprea este unul dintre beneficiarii finali ai retrocedării în două acte: un teren a ajuns şi la el pe semnătura colegului de partid, primarul Neculai Onţanu, arestat şi judecat în acest dosar. Generalul însuşi este cercetat de procurorii anticorupţie. Azi, partea lui Niro din bazarul Europa este sub sechestru. La fel şi parcela lui Oprea.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne