Inundaţii în Argeş: zeci de locuinţe inundate, multe persoane evacuate

Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)

Datorită ploilor abundente, în judeţul Argeş mai multe persoane au fost evacuate, luni, în comuna argeşeană Miceşti, locuinţele lor fiind inundate. Datorită faptului că mai multe poduri din judeţ au fost deteriorate de viituri, autorităţile argeşene au decis să restricţioneze traficul rutier pe mai multe artere din zone inundate, potrivit Mediafax.

Luni, în mai multe localităţi casele şi curţile au fost afectate de ploi, oamenii fiind evacuaţi din casele lor. Conform informaţiilor centralizate de Prefectura Argeş, zeci de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la Ministerul Apărării Naţionale, jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali au fost mobilizaţi în zonele inundate pentru a ajuta localnicii.

30 de locuinţe din comuna Miceşti au fost invadate de ape, pompierii reuşind să evacueze cinci persoane din casele lor.

În comuna Budeasa, 15 locuinţe au fost deteriorate de ape, iar cinci case de pe strada Mărăşeşti din municipiul Câmpulung au fost de asemenea inundate.

Conform bilanţului, 70 de locuinţe au fost cuprinse de ape după ploile torenţiale din ultimele ore şi a revărsării unor cursuri de apă.

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu restricţii, după ce viiturile au afectat poduri. În satul Valea Muscelului din comuna Muşăteşti s-a prăbuşit o parte a unui pod pe drumul comunal 218 A, iar un alt pod a fost avariat de viituri pe drumul judeţean 703 I, în localitatea Valea Topliţei.

Circulaţia pe podul de la intrarea în oraşul Mioveni, în cartierul Colibaşi, a fost restricţionată, fiind permis doar accesul autovehiculelor cu masa sub 7,5 tone.

În Piteşti, Curtea de Argeş şi Băiculeşti au fost de asemenea străzi care au fost inundate.