Întunericul învăluie camera în care avea loc o întâlnire între May, Merkel şi Macron

Premierul britanic Theresa May.
Premierul britanic Theresa May. (Captură Foto)

Premierul britanic Theresa May, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au fost întâmpinaţi de fotografi şi presă în incinta britanică din clădirea Consiliului European, înaintea unor discuţii care au avut loc joi seară. Dar, într-un incident neaşteptat, cineva s-a sprijinit pe întrerupător şi întreaga cameră a fost cuprinsă de întuneric.

Din senin, s-a auzit vocea preşedintelui francez, care a cântat: “Mulţi ani trăiască”. Dar nu a apărut niciun tort cu lumânări. Lumina a fost reaprinsă în cameră şi mass media a fost escortată afară.

Cei trei lideri europeni s-au întâlnit pentru a discuta despre cererea lui May de a primi sprijinul Uniunii Europene după ce Londra a acuzat Rusia că a fost în spatele otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în oraşul britanic Salisbury.

Fără a fi inclus în mod oficial pe agendă, May a declarat la sosirea ei în Bruxelles că va discuta şi despre Brexit.

În timpul discuţiilor de joi, liderii urmau să confirme faptul că Marea Britanie poate rămâne efectiv în structurile UE – fără drept de vot – până la sfârşitul anului 2020 pentru a oferi companiilor timpul necesar de a-şi ajusta afacerile. De asemenea, liderii urmau să stabilească termenii negocierilor care vor începe în curând pentru încheierea unui acord de comerţ liber post-Brexit între Bruxelles şi Londra.