Intrusul de la Casa Albă avea un cuţit. Barack Obama plecase de 4 minute din reşedinţă

White House (Casa Albă), Washington.
White House (Casa Albă), Washington. (ro.wikipedia.org)

Bărbatul care a reuşit vineri să sară gardul la Casa Albă avea asupra sa un cuţit, a informat Secret Service, potrivit Fox News. Omar J. Gonzales, în vârstă de 42 de ani, avea ascuns sub haine un cuţit în momentul în care a fost depistat de agenţii de pază de la Casa Albă.

Potrivit sursei citate, atunci când a fost imobilizat, intrusul a afirmat că era "preocupat de faptul că situaţia din SUA se agravează şi că trebuia sa îl sesizeze pe preşedintele Obama pentru a informa populaţia."

Preşedintele Barack Obama plecase de la Casa Albă, împreună cu fiicele sale şi un prieten, cu doar patru minute înainte de a avea loc incidentul de vineri. Aceştia doreau să plece cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială petrece weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

Iniţial, Secret Service anunţase că intrusul nu era înarmat. Omar Gonzalez - este domiciliat în Copperas Cove (Texas). Acesta a fost inculpat pentru pătrundere ilegală în complexul prezidenţial.