Intrusul de la Casa Albă a ajuns de fapt până în sala de recepţii East Room (presă)

Casa Albă, Washington, DC.
Casa Albă, Washington, DC. (Alex Wong / Getty Images)

Bărbatul care a reuşit să intre în urmă cu zece zile în incinta Casei Albe, după ce-a sărit peste grilaj, a pătruns de fapt mult mai mult în reşedinţa prezidenţială decât se indicase iniţial, a afirmat luni cotidianul The Washington Post, citat de AFP.

Omar Gonzales (42 de ani), fost combatant în Irak fără domiciliu stabil, a sărit peste grilajul din nord care înconjoară reşedinţa preşedintelui şi a familiei sale, a alergat până la clădire fiind arestat în interior, el având asupra sa un briceag cu o lamă de nouă centimetri.

După câteva ore de la incident, Secret Service, însărcinat cu asigurarea securităţii preşedintelui, a indicat, prin purtătorul său de cuvânt, că bărbatul a fost interpelat ''imediat după ce-a sărit peste grilajul din nord al Casei Albe''.

Or, potrivit The Washington Post, Omar Gonzalez a reuşit în realitate să ajungă până în East Room, sala utilizată pentru recepţii.

Directoarea Secret Service, Julia Pierson, urmează să depună mărturie marţi în faţa Congresului în legătură cu incidentele legate de securitatea Casei Albe.

Gonzalez, originar din Texas, a fost inculpat de un tribunal federal din Washington pentru pătrundere ilegală într-un imobil cu acces restricţionat, având asupra să o armă periculoasă, şi riscă până la zece ani de închisoare. El este menţinut în detenţie, fără posibilitatea de eliberare pe cauţiune, până la viitoarea audienţă, stabilită pentru data de 1 octombrie.

Preşedintele Barack Obama şi familia să nu se aflau la Casa Albă în momentul incidentului. Ei se îmbarcaseră cu câteva minute mai înainte la bordul elicopterului prezidenţial Marine One pentru a merge la Camp David ca să-şi petreacă acolo weekend-ul.