Întrebarea zilei: "Ştiţi care este istoria tezaurului românesc?"

.
. (Daniel Roxin)

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat săptămâna trecută o rezoluţie privind îndeplinirea de către Rusia a obligaţiilor şi angajamentelor faţă de Consiliul Europei. În textul rezoluţiei, se face apel la Moscova să continue negocierile bilaterale pentru returnarea bunurilor culturale confiscate de la ţări europene, inclusiv România.

Ca răspuns la aducerea acestui subiect în atenţia Consiliului Europei, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexander Lukaşevici, a afirmat că subiectul restituirii tezaurului românesc de către Rusia şi-a pierdut demult din actualitate şi a solicitat Bucureştiului să nu ”dezgroape trecutul”.

Tezaurul României, evacuat în Rusia în timpul Primului Război Mondial, includea, pe lângă multe obiecte de patrimoniu, peste 90 de tone de aur, nerecuperate până acum, şi care sunt evaluate în prezent la 3,2 miliarde de euro.

Reporterii The Epoch Times au încercat să afle care este părerea câtorva bucureşteni cu privire la ultimele declaraţii pe baza acestui subiect.

Vă invităm să urmăriţi interviurile.

Aflaţi părerile oamenilor cu privire la subiecte de actualitate, în fiecare zi, la rubrica Întrebarea zilei, pe site-ul The Epoch Times România.

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi.