Într-un discurs adresat CIA, Trump se oferă să construiască agenţiei o cameră fără coloane: “Înţelegeţi acest lucru?”

Aflat la sediul CIA după învestirea sa oficială, preşedintele Donald Trump a declarat că va construi pentru agenţia de informaţii o cameră fără coloane, făcând referire la aşa-zisa coloană a cincea, un termen ce descrie un grup de persoane care subminează un alt grup mai mare sau un stat.
Donald Trump.
Donald Trump. (Captură Foto)

Prima vizită oficială a lui Donald Trump în calitate de preşedinte al SUA a fost chiar la sediul CIA, în Langley, Virginia.

Între Trump şi fostul director CIA, John Brennan, a fost declanşat un război al acuzaţiilor chiar din timpul campaniei electorale care l-a adus la putere pe magnatul american. În mod neobişnuit pentru SUA, conflictul a continuat chiar şi după victoria lui Trump în alegeri - cel mai semnificativ episod fiind scurgerea către presă a unui presupus raport în care Trump era acuzat că a întreţinut relaţii cu prostituate în Moscova, şi că ar fi fost şantajabil de către Moscova.

Trump, la rândul său, a ameninţat cu reducerea personalului CIA, criticând unele acţiuni ale agenţiei.

Însă sâmbătă, imediat după învestirea sa, Trump a vizitat CIA, iar în cuvântarea sa a presărat mesaje dure şi bizare pentru conducerea agenţiei.

La sfârşitul discursului adresat sâmbătă de către Donald Trump într-o cameră în care erau 400 de angajaţi ai CIA, noul preşedinte american a declarat că s-ar putea să construiască pentru agenţia de informaţii o cameră mai mare în care “nu vom avea coloane, înţelegeţi acest lucru?".

Aluzia bizară şi apăsată a lui Trump la coloanele din interiorul CIA a fost interpretată de conspiraţionişti drept o referinţă la o "coloană a cincea" din cadrul Agenţiei - cu alte cuvinte un grup din interiorul CIA care subminează din interior, de regulă în favoarea unui grup inamic sau al unei naţiuni duşmane.

Trump a promis că va sprijini activitatea CIA, însă a repetat mesajul atât de mult încât pasajul a sărit în ochi.

Un alt moment bizar a fost şi cel în care noul preşedinte american a mai menţionat şi că va reveni cu siguranţă la CIA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe