Intimidări la Chişinău: Interpretul Cătălin Josan exclus din concertul de Ziua Limbii Române

Pentru a fi siguri că evenimentele culturale decurg fără surprize, autorităţile de la Chişinău au început să intimideze artiştii. Mai nou, unii sunt excluşi şi din concerte.
Cătălin Josan, interpret
Cătălin Josan, interpret (facebook.com / Catalin.Josan)

Interpretul basarabean, Cătălin Josan a fost exclus din concertul organizat la Chişinău de Ziua Limbii Române pe ultima sută de metri, fără să fie anunţat. În opinia lui Josan, autorităţile locale au decis să-l excludă de frică să nu se trezească cu vreo surpriză asemănătoare cu cea făcută de Ziua Independenţei de interpretul Paşa Parfeni, care a purtat pe scenă un tricou cu un mesaj anti-Plahotniuc.

"De frică să nu păţească ruşine, aşa cum au păţit-o de Ziua Independenţei, când Paşa Parfeni le-a tras o palmă zdravănă guvernanţilor în numele întregii ţări, autorităţile locale au decis să mă excludă, pe ultima sută de metri, din concertul de astăzi din Piaţa Marii Adunări Naţionale, dedicat zilei Limbii Române. Cert, le pregăteam o altă palmă pentru celălalt obraz. Le-a mers. Sau nu”, a mărturisit interpretul într-o decalraţie remisă Epoch Times.

Acesta a ţinut să precizeze că mai mulţi artişti au fost intimidaţi de „oameni apropiaţi actualului regimu putred de corupt de la Chişinău”. „Evident că motivul invocat oficial a fost complet din neant, cum că n-aş fi venit la o repetiţie, iar ulterior s-au făcut că plouă, fără să mai răspundă la telefon. Într-un final, aflu prin intermediari că am fost exlcus pe motive politice”, a menţionat artistul.

„Fricoşilor, râde o ţară întreagă de cum vă ascundeţi prin tufişuri, cum vă temeţi de propriul popor, de disperarea cu care vă ţineţi cu dinţii de scaune. Vă fuge pământul de sub picioare şi voi ştiţi asta. Nu mai aveţi mult.

Dar azi e sărbătoare mare pentru mine. E ziua limbii mele. Eu #NuMăTem să fiu aproape de oameni. #EuNuTac atunci când ţara zace în mizerie din cauza voastră, inclusiv cei care dormiţi, nişte paiaţe fără coloană vertebrală”, a adăugat interpretul de muzică uşoară.

Mai mult decât atât, Cătălin Josan a anunţat că de Ziua Limbii Române la ora 20.00, îşi va lua chitara în spate şi va merge lângă bustul lui Mihai Eminescu din Parcul Central, să-şi cânte limba, „fie şi unui pumn de oameni”. Nu vă voi lăsa să terfeliţi demnitatea de neam care ne-a mai rămas, de care voi habar nu aveţi”, a fost mesajul de final al lui Josan pentru cei de la guvernare.

Menţionăm că interpretul moldovean Paşa Parfeni a ieşi pe scena din PMAN îmbrăcat în cămaşă şi în timp ce îşi felicita poporul cu Ziua Independenţei şi-a rupt cămaşa rămânând cu un tricou pe care scria #Nu Plaha. De menţionat că concertul organizat de Ziua Independenţei în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost transmis live pe mai multe posturi TV, iar gestul lui Paşa Parfeni a făcut furori pe reţelele de socializare în zilele care au urmat, lăsând autorităţile fără replică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe