Intervenţie în forţă a Poliţiei după ce 3 persoane au refuzat termoscanarea şi au făcut scandal la un supermarket

(Screenshot)

UPDATE. Reprezentanţii supermarketului susţin că incidentul ar fi fost regizat.

"Incidentul a avut loc acum două zile şi a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist. Vă confirmăm că agenţii de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităţilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate şi nerespectare a legii. Îndemnăm clienţii să respecte măsurile de protecţie la cumpărături, să îşi păstreze calmul şi să pună sănătatea lor şi a celorlalţi pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului şi suntem în permanent contact cu autorităţile", ar fi poziţia oficială a supermarketului, citată de Pro Tv.

* * *

Poliţia a fost nevoită să intervină pentru oprirea unui scandal izbucnit la un hipermarket din Sectorul 5 al Capitalei, după ce trei persoane au refuzat să le fie luată temperatura la intrarea în centrul comercial.

“La data de 19 mai, prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, care au identificat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Sosind la faţa locului, poliţiştii le-au cerut celor trei persoane să se legitimeze. Acestea ar fi refuzat şi, potrivit oamenilor legii, au devenit recalcitrante.

În cele din urmă, cei trei au fost duşi la secţie, unul dintre bărbaţi încătuşat, unde au primit amenzi în valoare de 2.000 - 2.500 de lei pentru pentru “refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu”, mai reiese din comunicat.

În materialul video pot fi auzite mai multe persoane care denunţă o intervenţie exagerată a forţelor de ordine.

Incidentul are loc pe fondul amplificării temerilor unora dintre români – în contextul diverselor teorii ale conspiraţiei care circulă – că termoscanarea la intrarea în magazine sau instituţiile publice ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii sau de altă natură. Termoscanarea a fost impusă, alături de purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice închise şi mijloacele de transport, ca o măsură de combatere a răspândirii epidemiei de coronavirus.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne