Întâlnirea lui Iohannis cu Dăncilă. Despre ce au discutat cei doi?

Convocată la Cotroceni pentru discuţii cu şeful statului, Dăncilă transmite ulterior întrevederii că a discutat cu Iohannis despre preşedinţia Consiliului UE. Cât despre subiectele care îi ard pe români: Codurile Penale, eventuala amnistie şi graţiere, amnistia fiscală, din comunicatul Guvernului reiese că nu s-ar fi suflat niciun cuvânt pe aceste teme.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă anunţă, printr-un comunicat sec de presă, că discuţia avută astăzi cu preşedintele Iohannis la Cotroceni a vizat aspecte legate de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene. Deşi discuţia a avut loc pe fundalul informaţiei că Guvernul ar putea da, la presiunile lui Liviu Dragnea, o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere, fapt ce a stârnit profundă indignare în rândul unei părţi a societăţii, din comunicatul Guvernului nu reiese că în cadrul întrevederii între Iohannis şi Dăncilă s-ar fi discutat pe acest subiect.

"Astăzi, 18 aprilie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Preşedintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor şi a temelor de interes, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program.

Au fost trecute în revistă priorităţile incluse în Programul de lucru al Preşedinţiei Române la Consiliul UE şi s-a discutat pe marginea calendarului acţiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidenţiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea şi promovarea interesului comun european, la asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre precum şi la reapropierea cetăţenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România şi le va asuma, în calitate de viitoare Preşedinţie a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore şi a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele şi dosarele aflate pe agendă, precum şi nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realităţi şi provocări cărora Uniunea şi statele membre trebuie să le facă faţă", transmite Guvernul.

Preşedinţia n-a transmis deocamdată nimic.