Întâlnire secreta între premierul italian şi George Soros la Roma

Paolo Gentiloni
Paolo Gentiloni (Getty Images)

În ultimele săptămâni, transportarea imigranţilor de pe ţărmurile africane a devenit o problemă de importanţă naţională în Italia şi aceasta este investigată acum de procurorul Cataniei, care recent a depus mărturie în faţa Comisiei de Apărare a Senatului italian, şi se va întâlni în curând cu Consiliul Superior al Magistraţilor.

Un val dur de critici la adresa activităţilor ONG-urilor care se ocupă de imigranţi survine din partea partidelor de opoziţie Forza Italia, Liga Nordului şi chiar Movimento 5 Stelle (Mişcarea 5 Stele), care este în mod normal mai neutră în problemele legate de imigraţie.

Totuşi, un nou element va amplifica şi mai mult situaţia: conform Il Giornale, George Soros, un miliardar foarte activ din punct de vedere politic pe ambele părţi ale Atlanticului, s-a întâlnit în secret cu premierul italian la mai puţin de o săptămână după ce acesta din urmă a comentat activităţile ONG-urilor. Întâlnirea nu a fost înregistrată pe website-ul guvernului italian - deci nu este oficială. Mai mult, momentul desfăşurării ei este cel puţin suspect.

George Soros a promovat de multe ori acceptarea masivă de refugiaţi/imigranţi, uneori la cote iraţional de mari, sugerând că Europa ar trebui să primească cel puţin un milion de refugiaţi pe an şi că Uniunea Europeană ar trebui să creeze obligaţiuni UE pentru a susţine cheltuielile de întreţinere a imigranţilor.

Resentimentul italienilor faţă de George Soros este dublat de fapt că în 1992 speculaţiile la care a luat parte miliardarul american de origine est-europeană au cauzat căderea lirei italiene cu 30% şi dispariţia a 40.000 de miliarde de lire din rezervele monetare ale Băncii Italiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe