Întâlnire între şeful Diplomaţiei Marii Britanii şi premierul Ponta la Palatul Victoria

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe ministrul de Externe al Marii Britanii, Philip Hammond, aflat în vizită oficială în România. Discuţiile au abordat mai multe teme de interes bilateral şi european, între care modalitatea de consolidare şi intensificare a relaţiilor strategice dintre România şi Marea Britanie, în special pe palierele economic, de securitate şi apărare.

"O componentă importantă a Parteneriatului Strategic o reprezintă cooperarea economică, cei doi oficiali salutând nivelul record al schimburilor comerciale de anul trecut şi potenţialul lor de creştere", transmite Guvernul în cadrul unui comunicat al Guvernului.

Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de evoluţiile recente la nivelul Uniunii Europene şi în vecinătatea acesteia, cu accent pe identificarea unor măsuri adecvate pentru a face faţă provocărilor actuale în plan economic şi de securitate.

"Primul Ministru Victor Ponta a reafirmat importanţa respectării principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, inclusiv principiul liberei circulaţii a persoanelor, şi a evidenţiat impactul pozitiv în plan economic al acesteia", se mai precizează în comunicatul citat.