Insula privată de lux preferată de Christian Ronaldo şi Bale (video)

Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera ... cunoaşteţi insulele Baleare din Spania. Dar insula Tagomago, vă spune ceva?

Insula Tagomago, Spania
Insula Tagomago, Spania

Insula Tagomago este o insuliţă stâncoasă, cu o lungime de 1,5 km, situată la un kilometru şi ceva de faimoasa insulă Ibiza, în Spania.

În incomparabila Ibiza, viaţa de noapte este trepidantă cu cluburile deschise până în zori, dar nu numai. Celebrităţile vin aici pentru a profita din plin de soarele mediteranean. Dar, după aceea, cei care îşi pot permite se retrag în insula Tagomago, o insulă privată transformată de către managerul german Mathias Kuhn într-o cazare exclusivistă pentru staruri care pot plăti zeci de mii de euro pentru o noapte.

Tagomago a devenit din nou faimoasă în ultimul timp, deoarece fotbalistul Gareth Bale i-a cerut mâna prietenei lui, Emma Rhys-Jones. Era la mijlocul lunii iulie, după ce a terminat turneul de campionat. Potrivit Daily Mail, petrecerea l-a costat pe atacantul de la Real Madrid, aproximativ 470.000 de euro. Se spune că, în afara sezonului, tarifele sunt mai mici, cu toate că este dificil să se obţină informaţii fiabile de la proprietari.

În plus, Insula Tagomago se află în Marea Mediterană, unde insulele private sunt rare, ceea ce îi adaugă şi mai mare valoare. Spre deosebire de marea majoritate a insulelor de lux închiriate, în acest caz nu se oferă o multitudine de servicii şi activităţi, ci se optează pentru intimitate şi o atmosferă senină, care se îmbină perfect cu sobrietatea staţiunii şi a propriului peisaj, dominat de terenul stâncos a cărui culoare se joacă cu albastrul mării şi cel al cerului.

Mathias Khun, unul dintre cele mai importate personaje pe piaţa imobiliară din Insulele Baleare, a vizitat insula Tagomago acum zece ani, şi s-a gândit rapid să o transforme într-o insulă special pentru vedetele de la Hollywood, sportivi, muzicieni. S-a gândit că în Marea Mediterană avea puţină concurenţă în acest domeniu. Şi previziunile sale s-au adeverit. Pe aici au trecut Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale, printre multe alte stele.

În Tagomago găsiţi tot ce aveţi nevoie: piscină, 5 dormitoare cu baie proprie, jacuzzi în aer liber, salon, sala de mese, bucătărie, casă de oaspeţi separată şi un mic port. Aceste camere au fost amenajate de designerul Philippe Starck, cu picturi realizate de pictori din Mallorca şi branduri de lux italiene peste tot. Geamurile dau direct spre marea albastră.

Părea că toată lumea a uitat de Tagomago, până când a fost transformată într-un refugiu exclusiv pentru cei bogaţi şi celebri, rezervată în exclusivitate, dar, de asemenea, care funcţionează în timpul verii ca "bar pe plajă" şi solar pentru cei care vin cu iahturile.

Numai că, o umbră urmăreşte această nouă viaţă de pe insulă: reclamaţiile din partea unor grupuri de mediu care cred că aceasta este o zonă naturală de interes deosebit, protejată de către Parlamentul Balear şi, de asemenea, de reţeaua europeană Natura 2000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură