Institutul Fraţii Golescu a aniversat 15 ani de existenţă în slujba românilor de pretudineni

Harta României Mari pentru anul 2018
Harta României Mari pentru anul 2018 (facebook.com / tineriiMD)

Institutul Fraţii Golescu pentru relaţii cu românii din străinătate a aniversat, miercuri, împlinirea a 15 ani de activitate, printr-un Concert Aniversar la Clubul Ţăranului Român.

Evenimentul aniversar a reunit susţinători ai idealului Unirii României cu Basarabia şi ai cauzei fiinţei naţionale dincolo de hotare.

"Avem români şi în Valea Timocului, în Voivodina, peste Tisa, la Cernăuţi, Bugeac. Unul dintre meritele Institutului este că ne-a dat şansa să înţelegem romanitatea din jurul graniţelor. Aceasta este singura cale prin care România se va deştepta. Ideea acestei organizaţii este "pentru o Românie liberă, oricând, oricum, cu oricine, contra oricui", viziunea marelui Eugen Carada", a declarat, în deschiderea evenimentului, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

La eveniment, au urcat pe scenă, încântând publicul, interpreta Mirela Dumitru, pianistul Nicky Stevens, român plecat în SUA, Valentin Sandor – Ţambal şi Ionuţ Colibasanu– Saxofon. Spectatorii au avut ocazia să se bucure de interpretarea unor doine şi cântece româneşti de suflet, precum "cântă cucul bată-l vina", momentele de simţire românească şi virtuozitate fiind răsplătite cu ropote de aplauze.

Reamintim că Institutul Fraţii Golescu pentru relaţii cu românii din străinătate este parte componentă a Platformei Civice ACŢIUNEA 2012, coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru idealul regăsirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură