Instanţa confirmă: Şeful Radioului Public, în conflict de interese

Declarat în conflict de interese, preşedintele director general al Radiodifuziunii, Ovidiu Miculescu a pierdut bătălia cu ANI în primă instanţă.
Ovidiu Miculescu
Ovidiu Miculescu (Epoch Times România)

Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, contestaţia preşedintelui director general al Radioului public, Ovidiu Miculescu împotriva raportului ANI prin care acesta a fost declarat în conflict de interese, informează Federaţia România a Jurnaliştilor MediaSind (FRJ MediaSind).

Potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times, în urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la MediaSind, ANI a constatat că Ovidiu Miculescu s-a găsit în conflict de interese atunci când s-a angajat pe sine pentru a încasa, pe lângă salariul de preşedinte-director general al SRR, şi sume provenind dintr-un proiect finanţat din fonduri europene . Este vorba de ”ACCES-Formarea profesională continuă, calificare/recalificare – Garanţia succesului pe piaţa muncii pentru angajaţi”, cu nr. de identificare POSDRU/62/2.3./S/31209. (detalii aici).

Având în vedere aspectul penal al faptei, Direcţia de Luptă Antifraudă DLAF a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie DNA, cazul fiind în cercetarea procurorilor. (detalii aici)

ANI l-a declarat incompatibil pe şeful SRR, în 2013, tot la sesizarea SUS Radio România. Şi de această dată, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia acestuia, dosarul aflându-se la ÎCCJ. Incompatibilitatea se referea la faptul că şeful Radioului Public a deţinut, simultan, funcţia de membru al CA al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de manager al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii. (detalii aici) se mai precizează în comunicat.

Reamintim că MediaSind împreună cu principalele organizaţii naţionale şi internaţionale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri, comisiilor de cultură şi mass-media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. "În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au înmulţit.", concluzionează sindicaliştii.