Inspecţia Judiciară, sub control politic. Iordache: E un lucru interesant. Chiar trebuie să fie independentă

Trecerea Inspecţiei Judiciare sub control politic - o mişcare ce a provocat îngrijorare în rândul opiniei publice - este percepută drept "un lucru interesant" de pesedistul Florin Iordache, care afirmă cu stupoare că instituţia va fi astfel cu adevărat "independentă".
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Ultimul cuvânt în privinţa pachetului de legi ale Justiţiei promovat de Tudorel Toader îl va avea Parlamentul, a declarat miercuri seară, la Antena 3, fostul ministru PSD al Justiţiei, Florin Iordache.

"Nu putem discuta foarte multe, pentru că am auzit un set de principii. Urmează să vedem exact cum arată aceste modificări şi până la urmă ultimul cuvânt îl va avea Parlamentul. Dar de ce ne e frică, spre exemplu - cariera procurorilor este discutată de Secţia de procurori din CSM? De ce cariera judecătorilor este discutată numai de Secţia de judecători din CSM? Că până la urmă în această vara au fost discuţii şi din partea judecătorilor: 'De ce să se amestece procurorii în activitatea noastră', şi aşa mai departe. Cred că ăsta e un pas înainte", a declarat Iordache, citat de Agerpres.

Fostul ministru al Justiţiei vede cu ochi buni trecerea Inspecţiei Judiciare, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, în subordinea Ministerului Justiţiei, un organism eminamente politic.

"Este un lucru interesant. Şi foarte bine, din punctul meu de vedere cred că Inspecţia Judiciară chiar ar trebui să fie un organism independent. Pentru că ce poate să facă Inspecţia Judiciară dacă este sub controlul CSM? Apoi cariera şi cu anii pentru promovare sunt nişte lucruri care au rezultat în urma dezbaterilor", a precizat Iordache.

În acelaşi timp, pesedistul nu crede că trebuie să existe "o timorare" în privinţa CSM.

"CSM este cumva politic şi nu ştiu eu? Până la urmă CSM este rezultatul propunerilor şi votul pe care l-au făcut pe partea judecătorilor - tot judecătorii de la nivel de judecătorie până la Înalta Curte, şi pe parchet la fel", a subliniat Iordache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne