Inspecţia Judiciară sesizată în cazul fotografiilor cu şefa DIICOT şi Elena Udrea

Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica
Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica (joscenzura2014.wordpress.com)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât vineri să sesizeze Inspecţia Judiciară, pentru a face cercetări în legătură cu fotografiile publicate cu o zi în urmă în care apar Elena Udrea şi şefa DIICOT, Alina Bica, au anunţat oficialii instituţiei într-un comunicat de presă.

CSM a informat că Inspecţia Judiciară a fost sesizată în acest caz pentru a face verificări referitoare la cererea procurorului şef Alina Bica de apărare a reputaţiei profesionale, precum şi în ceea ce priveşte o posibilă încălcare a Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor. Urmează acum ca inspectorii judiciari să facă cercetări şi să elaboreze un document cuprinzând concluziile, care va fi analizat într-o şedinţă a plenului Consiliului.

Menţionăm că site-ul joscenzura2014.wordpress.com a publicat o serie de fotografii în care Udrea, îmbrăcată într-o haină de blană albă şi pantaloni de trening, se plimba pe jos, prin Paris, alături de procurorul-şef DIICOT, Alina Bica. Potrivit site-ului respectiv, imaginile au fost surprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată.

Lângă Udrea şi Alina Bica apare şi fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu. Cele trei se plimbă relaxate prin Paris, după care merg şi la cumpărături.

Alina Bica, şefa DIICOT, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să facă cercetări prin Inspecţia Judiciară în ceea ce priveşte imaginile apărute pe internet.

"Procurorul şef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul şef al DIICOT a solicitat astăzi (joi - n.r.) Consiliului Superior al Magistraturii să declanşeze, de îndată, - prin Inspecţia Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale", se arată într-un comunicat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

După publicarea fotografiilor în care apărea alături de Alina Bica şi Anamaria Topoliceanu la cumpărături la Paris, Elena Udrea a afirmat că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizând că va da în judecată hotelul care a furnizat notele de plată.

Elena Udrea a menţionat că fotografiile apărute sunt făcute profesionist, fiind rezultatul unui filaj al serviciilor. Aceasta a precizat, totodată, că vizita ei la Paris a avut loc în weekend-ul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma sa participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

Liderul PMP a mai scos la iveală faptul că facturile pentru cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne