Înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă la Bruxelles îi atacă pe Popularii Europeni

Criticile adresate autorităţilor din România, acuzate că frânează lupta anticorupţie şi afectează independenţa justiţiei, ar fi, de fapt, atacuri împotriva formei de guvernământ din România, susţine înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă la Bruxelles.
Gabriela Zoană
Gabriela Zoană (Gabriela Zoană / Facebook)

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană - înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă la Bruxelles - a acuzat, sâmbătă, într-o emisiune televizată, abordând subiectul dezbaterii ce va avea loc în Parlamentul European pe tema statului de drept din România, că grupul european PPE „atacă guvernele de stânga” pentru a ascunde situaţia din ţările cu guverne de dreapta, relatează Mediafax.

„La nivel de Europa, conduce PPE, pentru că ei au cel mai mare procent. PPE e supărat că în România, în Malta şi în alte ţări, socialiştii sunt la putere. Bineînţeles că îşi doresc ca anul viitor, la alegerile europarlamentare, să se întoarcă. Şi ei, de fapt, ce fac acum? Până la urmă, este un joc politic european, trebuie să ne gândim că jocul politic naţional este unul, avem un joc politic mult mai mare şi mai greu, jocul politic european”, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, europarlamentarul PSD Gabriela Zoană, vorbind despre dezbaterea care va avea loc, pe 3 octombrie, în Parlamentul European, pe tema statului de drept din România.

Europarlamentarul PSD a adăugat că „atacurile împotriva României” apar pentru că popularii europeni (PPE) vor „să ascundă” situaţia din Ungaria şi Polonia, state conduse de guverne de dreapta.

„Trebuie să înţelegem lucrul acesta, atacurile împotriva României sunt, de fapt, atacuri împotriva formei de guvernământ din România, nici măcar a Guvernului. Ce vor cei de la PPE să facă? Să ascundă, de fapt, ce se întâmplă în Ungaria şi Polonia, unde guvernul este de dreapta, şi atacă guvernele de stânga din Europa”, a adăugat Zoană.

Declaraţiile Gabrielei Zoană vin în contextul în care la nivel de UE se aud tot mai des critici la adresa coaliţiei la Putere, mai exact critici legate de regresul înregistrat în lupta împotriva corupţiei şi în materie de asigurare a independenţei justiţiei, precum şi critici legate de reprimarea brutală a protestului din 10 august.