Înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă în PE: Opoziţia îndepărtează investitorii şi tulbură pieţele financiare

Europarlamentarul PSD care a ocupat locul lăsat vacant de Viorica Dăncilă, după ce a plecat la Palatul Victoria, a catalogat demersul preşedintelui PNL Ludovic Orban de a depune o plângere penală pentru înaltă trădare pe numele premierului drept un "gest politic iresponsabil".
Gabriela Zoană
Gabriela Zoană (Gabriela Zoană / Facebook)

Plângerea penală depusă de către liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă demonstrează că avem de-a face cu un gest politic iresponsabil care va avea, fără îndoială, un impact emoţional asupra investitorilor şi va influenţa negativ stabilitatea economiei, a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul PSD Gabriela Zoană.

"Într-o perioadă în care România înregistra constant creştere economică, iar Guvernul reuşise să mărească salariile bugetarilor, reprezentanţii partidelor de opoziţie au găsit de cuviinţă să recurgă la un subterfugiu de a lovi în partidul aflat la guvernare, în lipsa oricăror argumente politice sau economice. Mai mult, aşa cum observăm cu toţii, plângerile penale de acest fel se finalizează de regulă cu neînceperea urmăririi penale, dar asta după ce şi-au atins deja scopul iniţial - acela de a scoate din jocul politic sau de a înlătura persoana vizată de pe o anumită funcţie", a declarat Gabriela Zoană.

Europarlamentarul s-a ararat convinsă că, în acest context, plângerea îndreptată împotriva premierului României este lipsită de orice temei juridic, singurul scop fiind de a lovi politic în partidul aflat la guvernare.

"Această atitudine din partea Opoziţiei nu face altceva decât să îndepărteze investitorii, să tulbure pieţele financiare şi să ne demonstreze încă o dată, dacă mai era cazul, că în România lucrurile nu pot să meargă în direcţia bună (aşa cum mergeau şi acum) pentru că se va găsi cu siguranţă cineva care să îşi dorească să meargă în direcţia greşită. Îmi exprim convingerea conform căreia Guvernul va gestiona cu bine şi această situaţie şi că România îşi va continua creşterea economică indiferent de atacurile politice din interior", a conchis Gabriela Zoană.

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.