Iniţiatorul legii defăimării are antecedente în materie de tentative de pus căluş presei

Deşi Dragnea încearcă să convingă că faimoasa lege a defăimării nu-şi propune, sub nicio formă, să stăvilească criticile la adresa politicienilor şi partidelor, antecedentele sale în materie de relaţie cu presa spun altceva.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Iniţiatorul controversatei legi a defăimării, Liviu Dragnea nu este la prima tentativă de a opri libera exprimare, scrie Adevărul.ro, reamintind că în 2008, Dragnea a vrut să interzică apariţia unui ziar în judeţul său.

Potrivit adevărul.ro, în 2008, an în care se pregătea să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea a cerut interzicerea distribuirii pe teritoriul judeţului "patronat" de el a bisăptămânalului Gazeta de Sud-Est, care publicase o serie de articole ce îl vizau.

În luna martie 2008, în bisăptămânalul Gazeta de Sud-Est au apărut mai multe articole vizându-l pe Dragnea, precum: ”Liviu Dragnea, baronul imobiliar“, „Beznă în enclava lui Dragnea“, „Bombonica Dragnea, simbrie de la stat plătită de instituţia condusă de soţ“. Unul dintre articole dezvăluia faptul că Bombonica Dragnea, soţia şefului CJ Teleorman, figura ca angajată la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, instituţie aflată în subordinea lui Dragnea.

Deranjat de aceste articole, Dragnea a dat în judecată publicaţia şi a depus plângere la Judecătoria Alexandria cerând emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să se dispună sistarea apariţiei Gazetei de Sud-Est în judeţul său, în perioada campaniei electorale.

"În contextul campaniilor electorale ale anului 2008, solicit instanţei de judecată să emită o ordonanţă preşedinţială în baza art. 581 cod de procedură civilă în vederea sistării difuzării ziarului «Gazeta de Sud-Est» pe raza judeţului Teleorman până la finalizarea acestor campanii pentru considerentul că – prin publicarea în mod repetat a unor afirmaţii calomnioase – ziarul «Gazeta de Sud-Est» induce opiniei publice o imagine a subsemnatului ce nu corespunde realităţii afectându-mi în mod ireparabil dreptul meu de a fi ales într-o funcţie publică”, susţinea Dragnea, în plângerea adresată instanţei.

Dragnea nu a reuşit însă să-i convingă pe magistraţi, Judecătoria Alexandria respingând cererea privind sistarea difuzării ziarului în Teleorman.

Deşi demersul lui Dragnea a stârnit reacţii din partea Agenţiei de Monitorizare a Presei care a chestionat conducerea partidului cu privire la demersul acestuia, PSD nu a reacţionat în vreun fel la derapajul vicepreşedintelui său, mai arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne