"Iniţiativa Fără Penali e sub asediu!" - Primarul din Constanţa, acuzat că a anulat fără motiv 6.000 de semnături

foto
foto (USR Constanţa)

"Dragi prieteni, suntem nevoiţi să acţionăm în instanţă Primăria Constanţa în urma anulării a 6.000 de semnături, dintr-un total de 19.000, fără nicio explicaţie", se arată, marţi, pe pagina de Facebook a campaniei "Fără Penali în Funcţii Publice".

Cei de la USR au precizat că, miercuri, vor verifica toate semnăturile anulate, iar dacă vor constata că există nereguli, că au fost oameni şterşi de pe liste, este posibil să depună plângeri penale inclusiv pentru abuz în serviciu.

"Dreptul de a iniţia proiecte legislative, inclusiv de revizuire a Constituţiei, este un drept reglementat de lege. Să ţi se încalce acest drept printr-un abuz este de neacceptat. Lansăm un apel către funcţionarii publici, deoarece ei sunt primii care fac verificările şi îşi pun semnătura pe liste. Îi îndemnăm să nu asculte de dispoziţiile politice ale şefilor lor, să nu fie obedienţi, pentru că vor fi primii care vor răspunde pentru aceste abuzuri", arată sursa citată.

Depunerea semnăturilor la Parlament va avea loc în două zile, pe 20 şi 21 septembrie.

"Deşi termenul de validare a semnăturilor de către primării expiră pe 20 septembrie, membrii USR au primit înştiinţări din partea unor instituţii că vor mai prelungi termenul cu câteva zile. Iniţiativa #FărăPenali este sub asediu, continuăm lupta pentru fiecare semnătură!", se mai precizează pe pagina campaniei.