Iniţiativa Fără Penali. Acuzaţii grave pentru "fata lui Hrebenciuc". "Politicienilor pătaţi le este teamă"

"Fata lui Hrebenciuc" ar fi comis fals în acte şi abuz în serviciu pentru a-i apăra pe politicienii care se tem de iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice", susţine senatorul USR Vlad Alexandrescu.
Florin Iordache în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor
Florin Iordache în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor (Epoch Times România)

Senatorul USR o acuză pe Silvia Mihalcea, Secretar general al Camerei Deputaţilor şi fost consilier parlamentar al lui Victor Hrebenciuc, de faptul că în ultimele 5 luni a blocat cu rea-credinţă iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" şi susţine că aceasta ar fi comis fals în acte şi abuz în serviciu în legătură cu semnăturile depuse în Parlament pentru iniţiativa cetăţenească menţionată.

Afirmaţiile lui Alexandrescu sunt făcute în contextul în care acum trei zile, revoltaţi că PSD-ul încearcă să acrediteze ideea că sute de mii de semnături strânse pentru iniţiativa "Fără Penali în Funcţii Publice" sunt false, reprezentanţii USR au anunţat că vor face plângere penală împotriva funcţionarilor care încearcă să invalideze iniţiativa.

"Mihalcea şi subordonaţii ei, probabil la ordinul penalilor din Parlament, au vrut să trimită la Curtea Constituţională doar o parte din cele peste 825.000 de semnături depuse de către USR în Parlament, astfel încât numărul să cadă sub pragul de 500.000, cerut de articolul 150 din Constituţia României. Angajaţi ai Camerei Deputaţilor au ales să ignore sute de mii de semnături, iar acest lucru îl vom dovedi în instanţă pentru că Uniunea Salvaţi România îi va da în judecată pe cei care pun beţe în roate voinţei cetăţenilor.

Vă reamintesc că dacă iniţiativa Fără penali în funcţii publice va trece de Parlament şi de referendum, nu vor mai intra niciodată în Parlament sau în administraţia locală oameni ca Liviu Dragnea, Cătălin Rădulescu, Remus Borza, Constantin Nicolescu, Dan Şova, Antonie Solomon, Sorin Apostu, Mircia Muntean, Sabin Ilieşi, Zsolt Nagy, Decebal Traian Remeş, Relu Fenechiu, Nicolae Mischie, Adrian Năstase şamd.

Tocmai de aceea politicienilor pătaţi le este teamă şi fac tot ce le stă în putinţă, chiar dacă asta înseamnă să comită ilegalităţi, pentru a bloca iniţiativa cetăţenească ce a strâns mai mult de 1 milion de semnături de la cetăţenii oneşti din România.

Luni vom fi la CCR pentru a superviza acest proces. Toate semnăturile valide trebuie să ajungă la CCR, chiar dacă asta ar însemna sfârşitul carierei lui Liviu Dragnea. Ne vom asigura luni că cele peste 4.000 de dosare vor ajunge la CCR.

Românii vor o ţară fără penali în funcţii publice!", scrie, pe Facebook, Vlad Alexandrescu.