Iniţiativă de solidaritate a pompierilor catalani în Bruxelles: donaţie masivă de sânge

Pompierii catalani răspund ameninţărilor Guvernului spaniol condus de Mariano Rajoy cu o donaţie masivă de sânge în Bruxelles.

Pompierii catalani donează sânge în Bruxelles
Pompierii catalani donează sânge în Bruxelles (twitter.com/ANC_Bombers)

Zeci de pompieri catalani s-au deplasat într-un spital din Bruxelles să doneze sânge, în semn de mulţumire pentru această ţară care îl găzduieşte pe liderul separatist Carles Puigdemont şi patru membri ai Guvernului Cataloniei.

Aproximativ 50.000 de persoane au mărşăluit joi 7 decembrie în Bruxelles pentru a susţine atât independenţa regiunii spaniole Catalonia, cât şi pe fostul preşedinte al acesteia, care a evitat arestarea în Spania refugiindu-se în Belgia. Pompierii s-au prezentat la manifestaţie în uniformă de lucru, cu faţa acoperită de măşti albe cu o bandă roşie peste gură, cerând libertatea de exprimare.

(twitter.com/ANC_Bombers)

(twitter.com/ANC_Bombers)

Ei au lansat, de asemenea, un mesaj care susţine pacifismul mişcării de independenţă: "Nu vom vărsa nicio picătură de sânge pentru Republica Catalană: este prea valoros. Dar îl vom dona!". Grupuri de pompieri au efectuat acţiuni similare în spitalele din Catalonia.

(twitter.com/ANC_Bombers)

Acţiunea pompierilor, care are o semnificaţie simbolică, este răspunsul la ameninţările Guvernului spaniol după declararea independenţei la 27 octombrie, potrivit unui raport confirmat de deputaţi şi reprezentanţi ai partidelor politice preluat de presa catalană.

Grupul pompierilor a fost unul dintre cele mai active în acţiunile societăţii civile catalane împotriva represiunii şi violenţei statului spaniol cu ocazia referendumului de la 1 octombrie.

Mai multe informaţii aici.