Îngropăciune ca lumea: împreună cu BMW-ul

Înmormântare pe cinste în Nigeria
Înmormântare pe cinste în Nigeria (Jamie Pyatt)

Un bărbat nigerian şi-a îngropat tatăl decedat în cimitirul satului într-o manieră surprinzătoare: în locul unui sicriu, fiul îndurerat a folosit un automobil BMW nou nouţ.

Fiul bogat, identificat cu numele de Azubuike, şi-a pierdut tatăl din cauza vârstei înaintate, însă, potrivit rapoartelor locale, băiatul îi promisese mereu tatălui că într-o zi va avea parte de o maşină frumoasă.

Aşa că, după moartea tatălui în satul nigerian izolat Ihiala, Azubuike a cheltuit aproximativ 75.000 de euro, în numerar, pentru a cumpăra un BMW şi a-l folosi pe post de sicriu.

O fotografie din timpul înmormântării circulată pe Internet arată cum BMW-ul este coborât într-o mormânt imens. Imaginea a devenit virală pe reţelele sociale.

Totuşi, mulţi utilizatori de Facebook şi-au exprimat nemulţumirea faţă de risipa de bani făcută, precizând că aceştia puteau fi folosiţi mai bine, potrivit Dailymail.co.uk.

Sifiso Inno Makhashila a afirmat: “Cumpără o maşină părintelui tău cât timp este în viaţă, dacă ai bani, şi îngroapă-ţi părinţii într-un sicriu decent. Dar, asta este o prostie şi [băiatul] îşi dă aere”.

Obienice Mohale a scris: “Aceste lucruri ne menţin pe noi, oamenii de culoare, săraci”.

Calvin Cal Diamean a susţinut: “Nebunie şi egoism, chiar dacă sunt banii tai”.

În 2015, o înmormântare similară a ajuns în lumina reflectoarelor când un miliardar din oraşul nigerian Enugu şi-a înmormântat mama decedată într-un Hummer nou. În acelaşi an, un bărbat a fost îngropat în maşina sa favorită în China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style