Infecţiile intraspitaliceşti continuă să ucidă! 4 pacienţi au murit la Drobeta Turnu Severin

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara
Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara (Vlad Alexandrescu / Facebook)

​​4 pacienţi internaţi la finalul lunii aprilie în secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta din Turnu Severin şi infectaţi cu Acinetobacter au murit. Unul dintre cei 4 era purtător al bacteriei la momentul internării, susţine Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi. Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a fost închisă.

Potrivit raportului Direcţiei de Sănătate Publică din Mehedinţi, toţi cei 4 pacienţi care au murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta din Turnu Severin aveau afecţiuni grave, cronice, precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficienţă renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficienţă cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronşic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Klebsiella Spp, mai transmite Ministerul.

Pe de altă parte, Acinetobacter este aceeaşi bacterie care a ucis, anul acesta, 13 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, relatează Hotnews.

Câte victime pot fi în realitate, nu se ştie, căci nu întotdeauna infecţiile se raportează. Astfel, medicul braşovean Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, a explicat recent, pentru Hotnews.ro, că o condiţie principală pentru ca o infecţie nosocomială să poată fi raportată este ca fiecărui pacient să i se ia probe bacteriologice la internare, condiţie care este "puţin respectată în spitalele din România".

Articolul integral poate fi citit aici.