Infecţii la suprapreţ. Investigaţie Rise Project

Patronul Hexi Pharma a a câştigat la două mâini din afacerea dezinfectantelor diluate: cu una a umflat preţul de achiziţie a materiei prime de zece ori, cu cealaltă a diluat dezinfectantul de zece ori. Profitul? De 100 de ori mai mare.
.
. (Epoch Times România)

O anchetă RISE Project care continuă ancheta începută de tolo.ro arată cum au decurs, în documente, afacerile patronului Hexi Pharma, fimă care vindea spitalelor româneşti dezinfectante diluate.

"7,9 euro. Atât costă la sursă, în Germania, un litru de dezinfectant spitalicesc cumpărat de afaceristul Dan Alexandru Condrea prin compania lui offshore din Cipru.

75 – 100 euro. Acelaşi litru de dezinfectant se scumpeşte de peste 10 ori pe hârtie atunci Condrea vinde tot către Condrea. Adică atunci când offshore-ul său intermediar din Cipru trimite marfa la firma lui din România. RISE Project a obţinut documentele offshore ale tranzacţiilor cu furnizorii străini.

100 euro. La final, aproximativ atât încasează SRL-ul lui Condrea de la spitalele româneşti pentru acelaşi litru de dezinfectant. Bani publici.", arată Rise Project.

Articolul integral poate fi citit aici.