Indonezia, simbolul poluării: apa este invizibilă, curge doar plastic [video]

Plastic
Plastic (Screenshot tramite video Youtube)

Clipul video filmat în Manado City, Indonezia, arată un canal complet plin de deşeuri - în special sticle de plastic - iar apa este practic invizibilă. Este o imagine simbolică a poluării devastatoare care ajunge în oceane.

Localnicul care a filmat scena tragică, Cheer Zniqitha, a declarat: „Toţi am încercat să curăţăm râul, dar erau prea multe deşeuri”.

Grupul indonezian I Choose Earth a cerut guvernului local din zonă să îmbunătăţească infrastructura şi gestionarea deşeurilor. Ei au spus: „Acesta este un exemplu îngrozitor al modului în care Pământul este din ce în ce mai ameninţat de deşeurile produse de către locuitorii săi. Aceasta este o problemă serioasă, care are loc sub ochii noştri. Noi toţi putem face ceva acum în loc să aşteptăm să o facă alţii. Trebuie să ne schimbăm comportamentul şi obiceiurile. Fiecare trebuie să-şi asume responsabilitatea. Administraţia oraşului Manado ar trebui să ia în serios această problemă”.

Potrivit Ocean Conservancy, o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în Washington, China, Indonezia, Filipine, Vietnam şi Tailanda produc 60 la sută din deşeurile de plastic deversate în oceane. Indonezia, care încearcă să inverseze tendinţa de degradare a mediului, se află încă pe locul al doilea în privinţa poluării cu plastic, după China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură