India şi Pakistan se acuză reciproc după un schimb de focuri fatal în Kashmir

Soldaţi pakistanezi
Soldaţi pakistanezi (Getty Images)

India şi Pakistanul s-au acuzat reciproc după un schimb de focuri de armă care a provocat moartea a patru soldaţi indieni şi a unui civil pakistanez de-a lungul Liniei de Control (LoC) puternic fortificată ce divide disputata regiune Kashmir.

Un oficial indian a afirmat duminică faptul că Pakistanul a deschis focul asupra poziţiilor indiene. În acelaşi timp, un oficial pakistanez a învinuit forţele militare indiene, afirmând că acestea au declanşat violenţele deschizând focul către teritoriul pakistanez.

Ambele tabere au susţinut că nu au iniţiat atacuri, ci doar au răspuns proiectilelor şi focurilor de arme care au lovit teritoriile lor.

Oficialii au adăugat că doi copii pakistanezi şi doi soldaţi indieni au fost de asemenea răniţi în schimbul de focuri.

India şi Pakistanul se acuză în mod regulat de încălcarea unui acord de încetare a focului semnat în 2003. Atacurile transfrontaliere provoacă deseori moartea unor soldaţi şi civili de ambele părţi.

Două dintre cele trei războaie purtate de cei doi vecini înarmaţi nuclear au avut în vizor Kashmirul, care este revendicat de India şi Pakistan de când şi-au câştigat independenţa de britanici în 1947.