Incredibila asemănare dintre Trump şi o femeie din Galicia

Dolores Leis Antelo şi Donald Trump
Dolores Leis Antelo şi Donald Trump (captură web)

Aşa-numita "asemănare rezonabilă" este un subiect care întotdeauna triumfă în reţelele sociale şi în mass-media. Sunt foarte plăcute, interesante, amuzante şi garantează o audienţă bună. Dar există momente în care asemănarea depăşeşte limitele rezonabile şi devine o replică exactă. De fapt, se spune că toţi avem o sosie undeva în lume, un frate geamăn care ne-ar putea înlocui fără ca cineva din jurul nostru să perceapă diferenţa. Că există o copie exactă a fiecăruia dintre noi ne sperie puţin, deoarece nu numai că alimentează imaginaţia, ci încurajează şi teoriile conspiraţiei.

Ideea este că lumea este foarte mare şi posibilitatea de a ne întâlni cu sosia noastră, sau cel puţin să o găsim, ştim că este practic imposibilă. Dar unii sunt norocoşi. Este cazul unei femei în vârstă de 64 de ani, Dolores Leis Antelo, care trăieşte într-un sat de pe Costa da Morte, în provincia A Coruña, Spania. Sosia acesteia este nici mai mult nici mai puţin decât Donald Trump, preşedintele Statelor Unite. O fotografie a lui Dolores cu o sapă pe umăr în timp ce lucrează în grădină a devenit virală pe Twitter şi whatsapp, datorită asemănării cu Trump: practic sunt ca două picături de apă. Culoarea părului, forma feţei, nasul, ochii, gura ... toate sunt exact cu cele ale lui Trump, sau vice-versa. În orice caz, privind fotografia de mai sus puteţi deduce singuri.

Realitatea este că în acest moment Dolores a devenit o celebritate pe reţelele sociale. Dar cum a ajuns imaginea lui Dolores să devină virală? Totul a început săptămâna trecută, când ziarul La Voz de Galicia a publicat un raport privind munca la câmp şi a avut o idee bună să publice o imagine cu Dolores. Cineva a văzut-o pe Twitter, iar restul a venit de la sine.

Asemănarea este atât de rezonabilă că unii spun deja că Trump a decis să renunţe la obligaţiile Casei Albe şi s-a retras pe Costa da Morte să trăiască o viaţă paşnică; că preşedintele american care l-a primit pe omologul său francez Emmanuel Macron în aceste zile este doar o sosie, şi ar putea fi chiar Dolores.

Adevărul este că, după ce a devenit faimoasă pe reţelele sociale, Dolores a vorbit din nou cu La Voz de Galicia, susţinând că asemănarea sa cu Trump se limitează doar la culoarea părului şi a luat cu umor faima sa neaşteptată pe reţelele sociale. Cel mai amuzant este că Dolores nu are nici măcar un telefon mobil şi cu câteva zile în urmă nu ştia ce este Twitter. Dar, ca bună galiciană, rezumă tot tam-tamul cu una dintre acele fraze lapidare care transmit înţelepciune: „Nu înţeleg nimic“.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură