"INCREDIBIL! Au năvălit peste amărâţi şi i-au ameninţat să semneze" - Primăria Capitalei, în centrul unui nou scandal

Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Fundaţia Eco-Civica acuză Primăria Capitalei că a supraevaluat consolidarea clădirii Teatrului Mic din centrul Bucureştiului cu o sumă fabuloasă: 13,5 milioane. Cum această clădire, care are bulină roşie, este compusă din teatrul propriu-zis şi locuinţele cetăţenilor, o parte din aceşti bani trebuie acum plătiţi de locatari, care s-au arătat revoltaţi de situaţie.

"Primăria Capitalei şi Teatrul Mic joacă teatru mare, de... 14 MILIOANE EURO!!! Stimaţi contribuabili, vă rugăm să vă aşezaţi pentru că această informaţie este năucitoare! Clădirea Teatrului Mic din centrul Bucureştiului, situată pe Str. Constantin Mille, are bulină roşie. Conducerea teatrului a cerut Primăriei Capitalei expertizarea clădirii, care este compusă din teatrul propriu-zis şi locuinţele cetăţenilor. Expertiza a fost realizată de o societate abilitată care a stabilit şi tarife aproximative pentru consolidare (in plaja -10+30%). Pentru imobilul C, corp de clădire aferent locuirii, tariful de consolidare putea varia intre 300.000 şi 430.000 euro. Nu ştim ce calcule a făcut Primăria Capitalei dar a supus aprobării Consiliului General un tarif de 14 milioane euro (64.896.181,86 lei) !!! credeţi?", a transmis Eco-Civica.

Potrivit organizaţiei non-guvernamentale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat această sumă de 14 milioane de euro.

"Având această patalama la mână, Primăria Capitalei a notificat locatarii şi au năvălit, pur şi simplu, împreună cu conducerea Teatrului Mic, peste amărâţii de locatari. I-au ameninţat în toate felurile că dacă nu semnează pentru suma de 14 milioane euro, vor avea de suferit şi vor fi chiar expropriaţi. Directorul teatrului face presiuni constante asupra 'vecinilor'. Locatarii s-au îngrozit când au văzut suma pentru că ei trebuie să plătească o cotă parte din ea. Probabil trei generaţii ar plăti. S-au adresat unei case de avocatură pentru a se salva şi-a anula Hotărârea Consiliului General care aprobă asemenea sumă colosală. Închipuiţi-vă, de la maxim 430.000 euro la 14 milioane euro, o diferenţă de 13,5 milioane!!! Pentru o clădire cu 3 etaje. Care este justificarea acestei sume, bănuim cu toţii. INCREDIBIL!", a punctat Eco-Civica.

Procesul e acum pe rol, dar o parte din cetăţeni au cerut şi sprijinul Eco-Civica, pentru că "niciodată nu vor putea plăti o sumă aşa aberantă".

foto
foto (Eco-Civica)

foto
foto (Eco-Civica)

foto
foto (Eco-Civica)

foto
foto (Eco-Civica)

foto
foto (Eco-Civica)

foto
foto (Eco-Civica)

foto
foto (Eco-Civica)

foto
foto

foto
foto (Eco-Civica)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne