Incident la Washington: Un bărbat arestat după ce a deschis focul în apropierea Ambasadei Etiopiei

White House (Casa Albă), Washington.
White House (Casa Albă), Washington. (ro.wikipedia.org)

Agenţii serviciilor secrete americane au arestat luni un bărbat care a deschis focul în apropierea Ambasadei Etiopiei din Washington. În zona incidentului s-a creat panică şi s-au auzit ţipete şi explozii, însă nimeni nu a fost rănit, a relatat presa americană.

Postul etiopian de televiziune prin satelit ESAT a difuzat imagini în care se putea vedea un bărbat care mergea şi agita un pistol în faţa intrării în clădirea ambasadei.

Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat SUA, a confirmat că a fost arestat un bărbat şi că în acel moment avea loc o manifestaţie în apropierea Ambasadei Etiopiei.

"Orice incident care implică folosirea unei arme de foc este tratat cu seriozitate" de departament, a precizat aceasta.

Două incidente neplăcute s-au întâmplat la Washington în ultimele două săptămâni, când doi bărbaţi au fost arestaţi pentru că au reuşit să sară gardul de la Casa Albă.

Acum zece zile, Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, a pătruns în clădirea reşedinţei prezidenţiale, după ce a reuşit să sără gardul care înconjoară clădirea de la Casa Albă. Intrusul un fost combatant în Irak fără domiciliu stabil, a reuşit să pătrundă în clădire având asupra sa un cuţit cu o lamă de nouă centimetri.

După câteva ore de la incident, Secret Service, care este însărcinat cu asigurarea protecţiei preşedintelui, a anunţat prin purtătorul său de cuvânt, că bărbatul a fost reţinut "imediat" după ce a intrat în Casa Albă, prin zona North Portico.

Totuşi, Washington Post a relatat că, de fapt, Omar Gonzalez a reuşit să ajungă până la East Room, sala folosită pentru recepţii, situată la mai mulţi metri distanţă de locul indicat de Secret Service.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe