Incendiu uriaş în Chile: cel puţin 12 decese şi mii de case distruse [video]

(youtube.)

Material video pe pagina originală a articolului Epoch Times România.

Un incendiu forestier, care a scăpat de sub control în apropierea oraşului Valparaiso din Chile, a ucis, în decursul acestui weekend, cel puţin 12 persoane şi a distrus mii de case.

În timpul incendiului peste 10.000 de persoane au fost evacuate, inclusiv peste 200 de de deţinuţi dintr-o închisoare de femei.

Flăcările izbucnite sâmbătă dimineaţă s-au răspândit dintr-o trecătoare aflată în apropierea unuia din cele 42 de dealuri ale oraşului şi s-au extins rapid peste casele de lemn de pe străzile înghesuite şi lipsite de apă curentă.

La un moment dat, cartiere de pe cele şase dealuri din apropierea centrului oraşului au devenit un mare morman de cenuşă, flăcările extinzându-se şi în apropierea clădirii parlamentului din Chile. În două cartiere din cele şase, flăcările au scăpat de sub control ameninţând să consume şi alte cartiere.

”Este o tragedie imensă. Acesta putea să fie cel mai mare incendiu din istoria oraşului”, a declarat preşedintele Michelle Bachelet, în timp ce 20 de elicoptere şi avioane se confruntau cu flăcările.

Focul a distrus cel puţin 2.000 de case până duminică la prânz iar numărul deceselor s-a ridicat la 12, conform ministrului de Interne, Rodrigo Penailillo.

Autorităţile au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte după ce echipele de salvare vor începe căutările printre ruine. Cel puţin 500 de persoane au ajuns la spital, majoritatea din cauza intoxicaţiilor cu fum.

Chiar dacă focul a fost izolat în zona celor şase cartiere, armata ţării a fost adusă pentru a păstra ordinea.

Aproximativ 1.250 de pompieri, poliţişti şi militari s-au confruntat cu flăcările în timp ce 2.000 de marinari chilieni în echipament militar au patrulat străzile pentru a menţine ordinea şi a preveni furturile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe