Incendiu la o mină de cărbune din China soldat cu 21 de morţi

Un incendiu izbucnit vineri seară într-o mină de cărbune din oraşul Jixi, din nord-estul Chinei, s-a soldat cu moartea a 21 de persoane.
Mineri
Mineri (Epoch Times România)

În momentul incidentului, în mină se aflau 38 de mineri, dintre care 16 au reuşit să scape de flăcări, iar unul este încă dat dispărut, informează mass-media de stat chineză, citată de Agerpres.

Mina de cărbune unde a avut loc incendiul era exploatată de compania de stat Heilongjiang Longmay Mining Holding Group.

China, cel mai mare producător de cărbune la nivel mondial, înregistrează cu regularitate accidente în mine, un sector confruntat cu neglijenţe în materie de securitate şi cu o corupţie endemică ce le permite companiilor să scape de controale, potrivit AFP.

Anul trecut, 931 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente în mine de cărbune în China, a declarat în martie un înalt responsabil cu securitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe