Încă un incendiu la o şcoală. Nicuşor Dan: Doar 30 de şcoli din Capitală au autorizaţie ISU!

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Încă un incendiu s-a produs la o şcoală din Bucureşti, mai exact la Şcoala 77 din Sectorul 2. Din fericire, fiind şi vacanţă şi weekend, profesorii şi elevii nu erau în şcoală, însă în clădire se aflau 20 de persoane care s-au autoevacuat. Un bărbat a ajuns totuşi la spital după expunere la fum.

Faptul că un astfel de eveniment s-a putut produce a stârnit indignarea deputatului independent Nicuşor Dan, care critică în termeni duri modul în care Primarul General al Capitalei şi primarii de sectoare au gestionat şi gestionează problema modernizării şi reabilitării şcolilor din Bucureşti.

"Este a doua şcoală care ia foc în Capitală în ultimul an. Şcoala deţine un sistem antiincendiu, dar asta nu rezolvă problema de fond, aceea că această şcoală nu a mai beneficiat de o investiţie majoră în ultimii ani, iar clădirea are nevoie urgentă de modernizare.

Bani există şi la nivelul Primăriei Generale şi la Primăria Sectorului 2 ( în Consiliul Local s-a votat un excedent de 319 milioane de lei pentru 2018, potrivit consilierului local Adrian Alexandru), dar din păcate priorităţile administraţiei locale sunt altele, nu au în vedere şcolile, educaţia şi siguranţa copiilor noştri.

Potrivit datelor centralizate de ISU Bucureşti - Ilfov, dintr-un total de aproximativ 650 de şcoli de stat şi private, în jur de 500 de unităţi de învăţământ nu deţin autorizaţia pentru siguranţa la incendii, în timp ce doar 30 de şcoli funcţionează în baza acestui document. Din cele 403 şcoli de stat, cinci au autorizaţie de securitate la incendiu, 317 nu au autorizaţie ISU, iar 81 nu necesită obţinerea acestui document.

Aceste cifre vorbesc de la sine despre interesul Primarului General şi al primarilor de sectoare pentru rezolvarea acestei probleme importante, pe care s-au angajat să o rezolve încă de la preluarea mandatului", scrie, pe Facebook, deputatul.