Încă o şansă pentru alegeri locale în două tururi. Jurnalistul Liviu Avram mai obţine o decizie de sesizare a CCR

În condiţiile în care Guvernul nu-şi asumă o ordonanţă pentru revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin, jurnalistul Liviu Avram mai ridică o minge la fileu judecătorilor Curţii Constituţionale.
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Jurnalistul Liviu Avram a anunţat miercuri pe contul său de Facebook că magistraţii Curţii de Apel au admis cererea sa de sesizare a Curţii Constituţionale în procesul intentat Guvernului pe tema legii alegerilor locale.

Aceasta este cea de a doua sesizare a CCR datorată jurnalistului de la "Adevărul", care reamintim, a candidat la Primăria Capitalei depunând trei semnături, pentru a putea ataca apoi legea care stabileşte că primarii sunt aleşi într-un singur tur de scrutin.

Este o veste mai bună decât vă puteţi închipui. Celălalt dosar, ajuns deja la CCR, avea o vulnerabilitate pe care nici eu, nici nimeni altcineva nu putea s-o înlăture. Sentinţa de azi securizează întreaga acţiune şi înlătură vulnerabilitatea de care vă ziceam.

Consecinţa imediată pe care o văd eu: Curtea Constituţională va judeca în egală măsură ambele articole pe care le-am atacat: cel cu numărul de semnături necesare pentru a candida şi alegerea primarilor într-un singur tur.

Singur faptul că vom avea un răspuns clar, ferm şi argumentat din partea CCR pe ambele articole, indiferent cum va suna acest răspuns, înseamnă că am câştigat bătălia.

Dacă CCR declară neconstituţional articolul cu alegerea primarilor într-un singur tur, înseamnă că am câştigat întreg războiul.

Ne vedem, pe 4 mai, la Curtea Constituţională", scrie pe Facebook Liviu Avram.

Decizia CAB este cu atât mai importantă cu cât ieri Înalta Curte a respins recursul liberalilor într-un proces similar intentat Guvernului, aşadar, procesul lui Avram rămâne ultima şansă de a forţa, pe cale legală, revenirea la alegerile locale în două tururi de scrutin, astfel încât să se evite baronizarea României.

Amintim că potrivit ExpertForum, în cazul în care alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin, 80% dintre primarii în funcţie (mulţi dintre ei cu dosare penale sau găsiţi incompatibili de ANI n.r) vor fi realeşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne