Încă două persoane din Rusia, infectate cu virus Wuhan

Vasul de croazieră Diamond Princess în Yokohama, Japonia, 6 februarie 2020
Vasul de croazieră Diamond Princess în Yokohama, Japonia, 6 februarie 2020 (Getty Images)

Doi cetăţeni ruşi de pe o navă de croazieră aflată în carantină au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, aducând numărul total de resortisanţi ruşi infectaţi la trei, a declarat joi Ambasada Rusiei în Japonia.

Un pasager rus al navei Diamond Princess a fost internat cu suspiciunea că ar fi contractat virusul, a declarat marţi ambasada. Peste 620 de pasageri au fost infectaţi pe navă, care a fost pusă în carantină începând cu 3 februarie, cu aproximativ 3.700 de persoane la bord.

"În urma unui control efectuat de medicii japonezi, alţi doi cetăţeni ruşi au fost diagnosticaţi cu coronavirus", a declarat Ambasada Rusiei într-un comunicat online.

Nava de croazieră a fost pusă în carantină în Yokohama începând cu 3 februarie, după ce un bărbat care a debarcat în Hong Kong înainte de a călători în Japonia a fost diagnosticat cu virus Wuhan.

Autorităţile japoneze au declarat că au fost descoperite 79 de noi cazuri la bord, ceea ce a adus totalul la cel puţin 620, peste jumătate dintre cazurile cunoscute din afara Chinei continentale.

Sute de pasageri au debarcat miercuri de pe nava de croazieră, după ce au fost ţinuţi la bord în carantină mai mult de două săptămâni.

Al doilea grup de aproximativ 600 de pasageri japonezi şi străini de pe Diamond Princess urma să debarce joi. Ambasada Rusiei a declarat că patru cetăţeni ruşi au părăsit nava. Se crede că în jur de 24 de cetăţeni ruşi se aflau la bordul navei Diamond Princess.

Doi bolnavi japonezi în vârstă de pe nava aflată în carantină au murit din cauza infecţiei.