Înalta Curte face mutarea: Schimbarea completelor de cinci judecători, de urgenţă. Procesul lui Dragnea, reluat

Curtea Supremă se mişcă repede cu schimbarea completelor de cinci judecători după decizia Curţii Constituţionale, demers care va grăbi reluarea procesului preşedintelui PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD);
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat joi, în cadrul unui comunicat de presă, că se va conforma deciziei Curţii Constituţionale şi va schimba urgent componenţa completelor de 5 judecători, tragerea la sorţi pentru desemnarea membrilor urmând să aibă loc vineri.

"La data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte", a transmis Curtea Supremă.

Procesul liderului PSD Liviu Dragnea urmează astfel să fie reluat.

Reamintim că CCR a admis în şedinţa de miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarea Guvernului Dăncilă privind formarea ilegală a completelor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, CCR a constatat că există un conflict juridic între Parlament şi Curtea Supremă, aşa cum a reclamat premierul Viorica Dăncilă cu puţin timp înainte să înceapă apelul lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive. Detalii aici.