În ziua semnării acordului de asociere cu UE, Rusia a anulat zborul Chişinău-Moscova

Ministrul rus de Externe într-o convorbire cu trimisul special al Ligii Arabe, 17 iulie 2012 în Moscova
Ministrul rus de Externe într-o convorbire cu trimisul special al Ligii Arabe, 17 iulie 2012 în Moscova (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / GettyImages)

Rusia reacţionează în ziua semnării acordului de cooperare politică şi liber-schimb a Moldovei cu Uniunea Europeană. Zborul Chişinău-Moscova a fost anulat, informează Air Moldova.

Motivul anulării cursei aeriene, conform oficialilor companiei, care şi-au cerut scuze de la pasageri, este refuzul permisiunii de zbor de către autorităţile aviatice din Federaţia Rusă, informează moldova.org.

Cu câteva ore înainte de decolarea cursei, preconizată pentru 07.00, fără să ofere absolut nicio motivaţie, autorităţile aviatice ale Federaţiei Ruse au anunţat că nu permit operarea zborului.

Pasagerii care urmau să zboare în această dimineaţă din Aeroportul Chişinău către Moscova au fost nevoiţi să-şi schimbe planurile.

Moldova.ORG a contactat în repetate rânduri reprezentanţii companiei Air Moldova, însă aceştia nu au fost de găsit. Totodată, am reuşit să discutăm cu reprezentanţii call-centerului Aeroportului, care au menţionat că avionul nu a putut decola pentru ca Federaţia Rusă a interzis accesul pe aeroportul Domodedovo.

Reamintim că miercuri, Rusia a avertizat că va introduce „măsuri de protecţie” dacă se va dovedi că Acordurile de Asociere ce urmează să fie semnate vineri între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, Ucraina şi Georgia îi vor afecta economia.

„Important este să înţelegem un lucru, de îndată ce acordurile semnate de partenerii noştri din zona de liber schimb CSI cu Uniunea Europeană vor intra în vigoare, şi ne vom da seama că ele afectează negativ asupra funcţionării zonei de liber schimb CSI, în acest caz în mod sigur vom lua măsuri de protecţie, în conformitate cu normele OMC”, a spus Lavrov.

Nu se ştie însă dacă, în ce măsură şi cum ar fi afectat zborul avionului moldovenesc "bunul" mers al economiei ruseşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe