În Valley of the Sun, Arizona, este atât de cald încât avioanele nu pot efectua zboruri


Phoenix Sky Harbor International Airport, Arizona (SUA)
Phoenix Sky Harbor International Airport, Arizona (SUA)

În oraşul Phoenix din Statele Unite este prea cald, motiv pentru care avioanele nu pot ateriza. Nu este o noutate că în capitala statului Arizona (SUA) se înregistrează valuri de căldură extremă. Dar temperaturile din ultimele zile, cu maxime de 49 de grade Celsius, au determinat unele companii aeriene să anuleze zborurile către şi de la Phoenix Sky Harbor Internaţional Airport, relatează duminică, 25 iunie a.c., situl web lastampa.it.

Datorită climatului local extrem de torid şi uscat, locul pe care se găseşte Phoenix-ul de azi a fost denumit "Hoodzo" în limba Navajo, şi "Fiinigis" în limba Western Apache, care se traduc la fel, "Locul este fierbinte".

De fapt, nu este în totalitate vina temperaturilor ridicate, cât a condiţiilor de mediu care se pot crea şi care pot pune în pericol tentativele de decolare şi de aterizare. Variabile cum ar fi tipul de avion, lungimea pistei şi condiţiile de sol trebuiesc adăugate la temperaturile şi la rarefierea aerului.

„Totul are de-a face cu densitatea aerului”, explică Rebecca Waddington de la Aviation Weather Center din Kansas City. „Cu cât aerul este mai cald, cu atât este mai puţin dens. Şi această scădere - adică rarefiere - are un efect negativ asupra motoarelor aeronavelor, nu atât de mult în zbor cât în a permite angrenajelor să producă suficientă energie pentru a ajunge la procedura corectă de decolare şi de aterizare.”

Pe scurt, în cazul în care densitatea particulelor dispersate în aer nu este suficientă, nu pot fi garantate plecările sau sosirile în condiţii de siguranţă.

Un alt factor important este altitudinea aeroportului: decolarea cu 35 de grade de la aeroportul internaţional din San Diego, la 5 metri deasupra nivelului mării, este mult mai uşoară decât decolarea de pe Aeroportul Internaţional Denver, la 1.600 de metri altitudine, într-o zi cu aceeaşi temperatură. Şi cu cât aeronava este mai mică cu atât are mai multe probleme: iată de ce singurele aeronave autorizate să decoleze sunt Boeing 757 sau 737.

Valley of the Sun este cu siguranţă un pseudonim demn de această zonă a Americii înconjurată de deşert şi de un arid lanţ de munţi. Dar dacă se ia în considerare creşterea constantă a temperaturii şi că până în anul 2100 trei sferturi din planetă s-ar putea confrunta zilnic cu valuri de căldură fierbinţi şi letale, acest fenomen reprezintă una dintre provocările cu care se va confrunta în curând întreaga infrastructură a aviaţiei.

Referinţă: Here's why the extreme heat in the Southwest îs causing flight issues

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură