"În România, toţi cetăţenii sunt obligaţi să respecte Constituţia!" - Protest la Ambasada Ungariei (Video)

Mai multe persoane au ieşit marţi în faţa Ambasadei Ungarie pentru a transmite mesajul că toţi cetăţenii ţării, fie ei români sau maghiari, trebuie să respecte Constituţia, care prevede că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Protest la Ambasada Ungariei, 15 martie 2016
Protest la Ambasada Ungariei, 15 martie 2016 (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Mai mulţi cetăţeni au ieşit marţi, de ziua Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în faţa Ambasadei Ungariei, pentru a protesta faţă de numeroasele declaraţii cu privire la autonomia aşa-zisului ţinut Secuiesc lansate în spaţiul public, declaraţii care, susţin ei, sunt contrare literei şi spiritului Constituţiei. De asemenea, protestatarii şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de lipsa de atitudine a diplomaţiei române faţă de decorarea lui Laszlo Tokes de către Budapesta.

"Am venit cu Constituţia României, pentru că articolul 1 din Constituţie spun că suntem stat independent, unitar şi indivizibil. Deci toate cererile unor cetăţean, etnii, de divizare a României sunt interzise de Constituţia României. Deci mesajul nostru pentru Ambasadă este să se transmită şi Guvernului Ungar că România este un stat independent, indivizibil. De asemenea, vrem să transmitem cetăţenilor României, indiferent de ce origine sunt, maghiară sau altceva, că nu au voie să aibă niciun fel de manifestări împotriva Constituţiei. În curând vom merge şi la Parchetul General şi vom cere tragerea la răspundere a tuturor celor care vor să desprindă teritorii sau Transilvania din trupul României.", a declarat organizatorul evenimentului, Ene Viorel, vicepreşedintele Asociaţiei Adevăr şi Dreptate.

"M-a scos în stradă ziua de 15 martie. E 15 martie, ziua Ungariei, zi în care putem vorbi, prin mijlocirea ambasadei, cu preşedintele şi prim-ministrul Ungariei. Am venit să le transmit că au făcut din nou statul maghiar de ruşine! Ultima trăznaie pe care au făcut-o a fost acordarea Stelei de Onoarea a Ungariei lui Tokes, care este un infractor în România. Au găsit cu cale să aducă ofensa asta statului român: "i-aţi luat decoraţia, nu-i nimic, i-aţi dat voi una.", a declarat Mugur Vasiliu, directorul revistei AXA.

Totodată, Vasiliu s-a arătat nemulţumiţi de lipsa de reacţie a diplomaţiei române care nu a reacţionat la "mişto-ul" pe care Budapesta l-a făcut faţă de România prin decorarea lui Tokes.

"Lipsa de reacţie a diplomaţiei române poate fi explicată prin lipsa conducătorilor României. Dacă am avea conducători - nu conducători străluciţi, măcar bărbaţi, oameni care să aibă demnitate elementară.... (...) băieţii ăştia nu au niciun fel de legitimitate.", a declarat Vasiliu.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis i-a retras vineri europarlamentarului Laszlo Tokes distincţia Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, decizie luată la propunerea Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua României". La scurt timp, Laszlo Tokes, care, reamintim, a fost acuzat că a solicitat protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, a fost decorat cu Ordinul de Onoare al Ungariei pentru meritele din Revoluţia de la Timişoara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne