În R. Moldova, starea de urgenţă a fost prelungită până la 15 iulie

Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan
Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan (facebook.com/Ala Nemerenco)

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică de la Chişinău a prelungit până pe 15 iulie starea de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit deciziei Comisiei, starea de urgenţă în sănătate publică ar putea fi extinsă şi după această dată, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

În perioada stării de urgenţă, rămân în vigoare mai multe restricţii, inclusiv interdicţia de a se afla în locurile publice în grupuri mai mari de trei persoane, a persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă dar şi a persoanelor pe terenuri de joacă, sportive şi zone de agrement.

De asemenea, continuă să fie interzisă activitatea cluburilor de noapte şi organizarea de ceremonii ca nunţile, cumetriile, omagierile sau mesele de pomenire în orice instituţie, indiferent de statut public sau privat.

În dependenţă de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemiologice a infecţiei cu virusul Wuhan, măsurile restrictive vor fi revizuite, se mai arată în hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Numărul total al persoanelor infectate cu noul Coronavirus în R. Moldova a ajuns la 15078 cazuri, 495 de persoane au decedat, iar 8400 au supravieţuit virusului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe