În premieră în România: Congresul Societăţii Europene de Chirurgie Oculoplastică şi Reparatorie

Timp de 3 zile, 6 keynote speakers şi peste 500 de specialişti vor participa la un maraton ştiinţific complex la care vor fi susţinute peste 100 de sesiuni ştiinţifice, 16 prezentări video şi 165 de e-postere.
Operaţie de transplant la Chişinău, spitalul republican
Operaţie de transplant la Chişinău, spitalul republican (moldnova.eu)

În perioada 13 - 15 septembrie 2018, la Hotelul Radisson Blu din Bucureşti, se desfăşoară Congresul Societăţii Europene de Chirurgie Oculoplastică şi Reparatorie (ESOPRS), eveniment ştiinţific internaţional care are loc în premieră în România, cu sprijinul Societăţii Române de Oftalmologie. ESOPRS este o societate profesională formată din chirurgi oftalmologi supraspecializaţi în chirurgia oculoplastică, ce promovează cele mai noi tendinţe în domeniul chirurgiei estetice şi reconstructive a pleoapelor, feţei, orbitei şi căilor lacrimale, domeniu aflat încă la început de drum în România.

ESOPRS 2018 este cel mai mare congres de chirurgie oculoplastică din lume, la manifestarea ştiinţifică de la Bucureşti fiind aşteptaţi speakeri şi participanţi din 64 de ţări.

„Am avut posibilitatea să aducem la acest congres pe cei mai renumiţi colegi din SUA şi Europa care vor prezenta experienţa lor cu ultimele tehnici şi inovaţii din domeniu”, a declarat prof. dr. Dan Georgescu, preşedintele Congresului ESOPRS 2018, profesor de Oftalmologie şi Chirurgie Oculoplastică în Statele Unite, membru al societăţiilor europene (ESOPRS) şi americane (ASOPRS) de chirurgie oculoplastică şi reparatorie.

Timp de 3 zile, 6 keynote speakers şi peste 500 de specialişti vor participa la un maraton ştiinţific complex, la care vor fi susţinute peste 100 de sesiuni ştiinţifice, 16 prezentări video şi 165 de e-postere.

Printre specialiştii de renume mondial prezenţi la Bucureşti, enumerăm:

✮ Richard Anderson[1] (SUA) – Lecţii învăţate în 40 de ani de chirurgie oculoplastică;

✮ Michele Beaconsfield (Marea Britanie) – Terapia celulară ţintită în tratamentul cancerului;

✮ Patrick Tonnard (Belgium) – Blefaroplastia prin augumentare: studiu retrospectiv pe 500 de cazuri consecutive;

✮ Jonathan Hoenig (SUA) – Tratamente de întinerire a părţii inferioare a feţei şi a gâtului;

✮ Dion Paridaens (Olanda) – Rolul nanotehnologiei în tratamentul bolilor de ochi asociate disfuncţiilor tiroidiene;

✮ Hunter Kwok-Lai Yuen (Hong Kong) – Tratamente combinate pentru malformaţiile venoase orbitare.

„Este primul eveniment oftalmologic de asemenea anvergură organizat în România, din care vor beneficia medicii tineri şi indirect miile de pacienţi români care suferă de afecţiuni ale pleoapelor, orbitei (cavitatea ochiului) şi căilor lacrimale. Ne-am dorit şi am luptat foarte mult să putem organiza acest congres în România şi avem toată încrederea că efortul depus va fi justificat de beneficiile ştiinţifice şi educaţionale aduse oftalmologilor români, care sunt atraşi sau care au îmbrăţişat deja această superbă supraspecialitate a oftalmologiei”, a adăugat prof. dr. Dan Georgescu.

Prima zi a congresului ESOPRS 2018 este dedicată cursurilor avansate, destinate tinerilor profesionişti din domeniu, care vor să se perfecţioneze în chirurgia oculoplastică, chirurgia estetică şi reconstructivă a pleoapelor, feţei, orbitei şi a căilor lacrimale.

Dacă sunteţi un pacient şi doriţi să adresaţi o întrebare medicilor participanţi sau domnului prof. dr. Dan Georgescu, ne puteţi scrie la patients@esopr2018.ro.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment ne puteţi contacta pe coordonatele: Silvia Tuvene, PR&Media Coordinator, media@esoprs2018.ro, 0722 329 183.

[1] Unul dintre cei mai mari specialişti din domeniu, părintele chirurgiei oculoplastice din Statele Unite ale Americii.

Epoch Times România este partenerul media al evenimentului.