În Paşcani oamenii "se otrăvesc" bând apă

Apă de la robinet.
Apă de la robinet. (Epoch Times România)

În oraşul Paşcani, izvoarele şi fântânile au fost infestate din cauza îngrăşămintelor, a gunoaielor depozitate în locuri necorespunzătoare şi a WC-urilor săpate în pământ. Din analizele făcute s-a constatat că nivelul toxinelor din apă a atins cote alarmante, şi totuşi locuitorii oraşului consumă apă de la izvoarele „otrăvite”.

În apa celor 15 izvoare din Paşcani sunt nitraţi şi nitriţi care periclitează sănătatea oamenilor. La izvoare s-au pus afişe prin care sunt avertizaţi de calitatea necorespunzătoare a apei, deoarece locuitorii autohtoni preferă să bea apă de la izvoare în locul celei de la robinet, pentru că este mai gustoasă şi este gratuită, scrie newspascani.ro.

S-a ajuns la această situaţie îngrijorătoare deoarece substanţele toxice s-au acumulat de-a lungul timpului de la îngrăşăminte chimice, gunoaie, mai ales cele de la animale, depozitate necontrolat peste tot. WC-urile săpate în pământ, la mică adâncime sau în apropierea fântânilor au dus la infestarea reţelelor de apă.

Oraşul Paşcani a ajuns în această situaţie datorită nepăsării autorităţilor, lipsei reţelelor de canalizare şi a campaniilor de informare. Consiliul Local a întocmit şi aprobat un plan de acţiune în acest sens.

Anunţul „Apa nu este bună de băut” este afişat la fântâni şi izvoare, dar şi la Şcoala Găsteşti - la fântânile din faţa şcolii şi din incinta şcolii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne