În fiecare zi îşi duce „soţia” să privească marea: un bătrân şi gestul iubirii infinite

Imaginea vine de la malul mării din Golful di Gaeta, Italia: o fotografie care ajunge direct la inimă şi care povesteşte în tăcere o poveste de dragoste, capabilă să fie mai puternică decât orice, chiar şi decât timpul şi moartea
Bătrânul, marea şi fotografia
Bătrânul, marea şi fotografia (Fotografia publicată pe Facebook de Giorgio Moffa)

O imagine care transmite mai mult decât o mie de cuvinte. Un moment care te face să te trezeşti cu ochii plini de lacrimi, fără să ai timp să-ţi dai seama. Un fenomen rar, aproape la fel ca dragostea adevărată, a cărui expresie o descrie tocmai această imagine, care în ultimele zile circulă pe reţelele de socializare, spunând în tăcere povestea unui bărbat şi a jumătăţii sale.

Fotografia a fost surprinsă în Gaeta, pe coasta mării din Lazio, provincia Latina (Italia) şi imortalizează un bărbat ce şedea uitându-se la mare, alături de o fotografie a soţiei sale, probabil decedată. Un gest al unui romantism de altădată, mărturie a unei iubiri pure şi mai puternice chiar decât moartea însăşi. A "fixat" această imagine pe peliculă (dacă încă se mai poate spune aşa) Giorgio Moffa, primul care a publicat-o pe Facebook, însoţită de un comentariu care ne ajută să înţelegem scena mai bine:

"Soseşte de zile întregi, nu cunosc această persoană minunată. Ştiu doar că probabil aceasta a fost o dragoste mare. L-am văzut plângând şi cred că oamenii de genul acesta nu se mai nasc. O îmbrăţişare strânsă dragă prietene, eşti un mare om".