În Coreea de Nord a fost numit un nou lider militar

Soldaţii nord-coreeni ascultă un discurs în timpul unei ceremonii oficiale la care au participat liderul Kim Jong-Un, pe un stadion din Phenian pe 14 aprilie, 2012.
Soldaţii nord-coreeni ascultă un discurs în timpul unei ceremonii oficiale la care au participat liderul Kim Jong-Un, pe un stadion din Phenian pe 14 aprilie, 2012. (Pedro Ugarte / AFP / Getty Images)

SEUL - Coreea de Nord l-a numit marţi pe Hyon Yong Chol în funcţia de şef al armatei, înlocuindu-l pe Ri Yong Ho, care a fost eliberat din funcţie cu o zi înainte.

Biroul Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor s-a întrunit duminică şi a decis sa îl elibereze pe vice-mareşalul Ri din toate funcţiile sale, inclusiv din poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Militare Centrale şi din postul deţinut în cadrul Biroului Politic al Partidului Muncitorilor de la guvernare.

Motivele invocate au fost că mareşalul Ri este bolnav.

Experţii nord-coreeni sunt cinici în legătură cu afirmaţia că mareşalul Ri este într-adevar bolnav, aceasta putând fi doar o scuză oferită în epurarea politică iniţiată de tânărul şi relativ noul lider, Kim Jong Un.

Dr. Yuseok Seo, de la Institutul de Studii despre Coreea de Nord din Seul, a relatat pentru televiziune NTD că poziţia lui Kim nu este pe deplin stabilă.

"Regimul, cu autorităţile sale militare, generalii şi delegaţii săi, îl pot face pe Kim Jong Un vulnerabil în cazul în care va exista o luptă pentru putere iniţiată de membrii familiei sale", a spus el.

Mareşalul Ri a fost numit şef al armatei cu trei ani în urmă, de ultimul lider al regimului comunist, tatăl actualului lider, Kim Jong Il. Mareşalul Ri a fost observat frecvent lângă Kim Jong Un, în multe apariţii publice.

The Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe