În ce ar putea să târască România Guvernul Dăncilă. Danileţ explică ce consecinţe are contestarea MCV

În cazul în care premierul Dăncilă contestă Raportul MCV şi legitimitatea Comisiei Europene, atunci ne aşteptăm la o judecată la Curtea Europeană de la Luxembourg, susţine Cristi Danileţ.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

În cazul în care Guvernul va contesta raportul MCV, aşa cum a scris presa, ne putem aştepta ca România să fie dată în judecată la Curtea Europeană, atrage atenţia judecătorul Cristi Danileţ.

"Dacă nu e fakenews şi premierul României contestă Raportul MCV şi legitimitatea Comisiei Europene, atunci ne aşteptăm la o judecată la Curtea Europeană de la Luxembourg: ori ne dă Comisia Europeană în judecată că nu ne îndeplinim obligaţiile ce ne revin din Tratatul de aderare cu privire la justiţie (aşa cum a făcut în cazul Poloniei), ori dăm noi în judecată Comisia Europeană pentru te miri ce mai putem inventa", scrie, pe Facebook, Cristi Danileţ.

Avertismentul judecătorului vine în contextul în care presa a scris că PSD vrea să conteste la Curtea Europeană de Justiţie raportul MCV, raport care, reamintim, desfiinţează acţiunile PSD-ALDE în materie de Justiţie şi care conţine recomandări considerate de neacceptat de către PSD-ALDE.

Potrivit Digi24, Liviu Dragnea îşi doreşte ca raportul MCV să fie contestat de Guvern, iar această contestaţie să fie făcută de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Liderul PSD a discutat despre contestarea raportului MCV şi cu premierul României. Până în acest moment, există două variante pentru această contestaţie: fie ministrul Justiţiei contestă raportul MCV, fie o face un secretar de stat din Ministerul de Externe care are în atribuţiile sale această relaţie cu Curtea Europeană de Justiţie.

"Analizăm. Putem discuta totuşi să vedem dacă, discutând analizând, atacăm sau nu atacăm. De la direcţii politice la direcţii juridice... Că ei pot face declaraţii e una, dar când ei îmi spun mie că nu trebuie să fac legile, să le opresc sunt chestiuni... Nu am o problemă cu dezbaterea politică, dar partea juridică nu stă în picioare", a declarat ulterior deputatul PSD Florin Iordache pentru Hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne