În Bahamas porcii nu zboară... înoată [video]

Porci înotători
Porci înotători (Lisa Larsen/Public Domain/CC0 1.0)

Format din sute de insule şi cu o populaţie de aproximativ 385.000 de locuitori, statul Bahamas este cunoscut pentru apele sale cristaline şi plajele curate... şi pentru porcii săi înotători.

Nu este clar când anume au apărut porcii pentru prima dată pe insula Exuma sau de unde provin mai exact. Se vorbeşte despre o evadare (îndrăzneaţă) dintr-un naufragiu. Alţii cred că porcii au fost eliberaţi în mod intenţionat de marinari. Indiferent care este cauza, un lucru este clar - înainte de venirea coloniştilor europeni nu era niciun porc în acest paradis tropical, aşa că simpla lor prezenţă este opera omului.

Partea interesantă este că această populaţie de porci a dezvoltat o aptitudine incredibilă pentru înot.

"Este incredibil!", a comentat căpitanul Jerry Lewless, într-un documentar scurt numit "Atunci când porcii înoată".

Câteva zeci de porci şi purceluşi înoată în apele curate ale Exuma, supravieţuind cu ce primesc de mâncare de la localnici şi de la fluxul de turişti.

„Restul turului reflectă într-adevăr frumuseţea insulei Exuma, dar porcii înotători sunt asul din mânecă”, a precizat căpitanul Raymond Lightbourn în documentar.

Iar are dreptate. Insula este probabil unul dintre cele mai frumoase paradisuri naturale din lume, dar oamenii vin aici pentru a vedea porcii.

Şi cine îi poate învinovăţi? Suntem aşa de uşor de distras de chestiile neobişnuite.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură